Skip to content

Innoveren voor dummies
Amotek-style

‘Innovatie’ is intussen al een beetje een hol woord geworden, nu het zoveel gebruikt wordt in verschillende businessmodellen. Het gaat er dus niet meer om wat je zegt, maar wel wat je doet. Daarom delen we met liefde enkele tips die je vooruit kunnen helpen in the innovation game:

Geloof erin

Er zijn niet zo veel ondernemers die alles in hun eentje kunnen doen. Zelfs onze CEO heeft de input van zijn echtgenote nodig voor hij een grote beslissing maakt. Maar soms is het beter om gewoon met jouw idee verder te gaan voor je het laat verpesten door de mening van anderen. Jouw idee is niet het hunne. Het is innovatief, dus ze hebben er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. En omdat ze het niet kennen, is het gemakkelijker om kritiek te geven. Nochtans gaan zij je onderneming niet leiden zoals jij dat doet – geloof er dus in. Als je wil ondernemen, moet je het gewoon doen.

Ben je wel zelfzeker, maar zou je graag feedback op je project willen van mensen die er echt iets van kennen, ga dan op zoek naar de juiste partner. Iemand die je enthousiasme kan delen en net de juiste know-how in huis heeft om je droom waar te maken. Wij bijvoorbeeld.

Durf offers te brengen

Ondernemen kan ook betekenen dat je sommige zaken moet opgeven. Tijd voor jezelf, bijvoorbeeld. Maar opgeven betekent niet noodzakelijk afgeven. Wanneer je bedrijf bijvoorbeeld al geïnvesteerd had in een oplossing voor een probleem, maar het de verkeerde oplossing blijkt te zijn … Is het dan wel de fail die je denkt dat het is? Want uit onze ervaring weten we dat de beste innovatieve oplossingen bestaan door het falen van een vorige editie.

In onze sector zien we vaak kant-en-klare oplossingen aangeboden worden voor jouw bedrijf. Maar geloof ons vrij: dit soort pakketten zullen meestal niet volledig aan jouw noden beantwoorden. Daarom kiezen wij voor een persoonlijke aanpak, zodat je de fail van een verkeerde oplossing niet eens moet ervaren.

Wees eerlijk

Het is misschien niet zo gemakkelijk om te doen, maar eens kijken hoe je bedrijf ervoor staat moet iedere ondernemer doen. Is je bedrijf klaar voor de toekomst? Moet je misschien aan upscaling denken? Is het tijd om een deel van je werking te digitaliseren? Kan een bepaald proces niet gemakkelijker? En wanneer je hierop een antwoord hebt, wees dan eerlijk met jezelf. Vraag op tijd hulp en maak je bedrijf klaar voor alle uitdagingen die er nog aan komen. Wij helpen je graag!