Skip to content

DRIE EIGENSCHAPPEN VAN
DE PERFECTE AMOTEKKIE
(WAAR NIET OVER TE DISCUSSIËREN VALT)

Over bedrijfsculturen zijn veel kantjes volgeschreven, en wij dragen graag ons kantje bij. Wanneer we de groep en de sfeer bij AMOTEK moeten beschrijven, kunnen we eigenlijk wel concluderen dat we een hoop IT-freaks bij elkaar zijn – maar dan wel heel erg gedreven freaks. Natuurlijk hebben we allemaal ons eigen karakter, maar toch hebben we enkele zaken gemeen met elkaar. We sommen ze hier even voor je op:

Have fun

Als technologie je niks zegt, dan is dat waarschijnlijk omdat je nog niet de juiste soort ontmoet hebt. Technologie equals fun, of toch in onze ogen. Bovendien zorgt technologie ervoor dat het fun blijft voor zoveel andere mensen. Als je onze interesses ergens mee moet vergelijken, denk dan aan een waanzinnig coole speeltuin, maar dan met digitaal speelgoed voor volwassenen. Super fun! Hebben we te veel fun gebruikt in deze tekst? Dan is dat omdat het zo is.

Have impact

Onze samenleving verandert elke dag en technologie ligt mee aan de grond daarvan. Als je eens nadenkt over hoe de wereld eruitzag toen we geboren werden en dat vergelijkt met onze huidige … Neem nu onze oude Nokia’s bijvoorbeeld. De tieners van tegenwoordig zouden eens goed lachen als ze ons bezig hadden kunnen zien, helemaal verslaafd aan een spelletje zoals Snake. Maar dat komt natuurlijk omdat zij een smartphone hebben sinds hun tiende en misschien nog langer online FIFA spelen. En enkel dit al – die telefoons die zo veel meer zijn dan telefoons – is een klein maar significant voorbeeld van hoe technologie ons leven veranderd heeft.

Technologie heeft zo’n belangrijke impact op ons leven en op ieder mens. Wij willen dat ook doen. Het is onze job dat die impact juist is en daarvoor werken we elke dag, want dat maakt het de moeite waard.

Slim zijn

Je bent geen Amotekkie als je je kennis voor jezelf houdt. Bij ons speelt iedereen zijn rol in de algemene kennis van het bedrijf. We delen onze know-how met elkaar en komen er zo met zijn allen sterker uit. Dan krijg je gesprekken aan het koffie-apparaat die zo klinken: “Ik heb net een super boek gelezen over thought leadership, je zou dat ook echt moeten lezen.” Of: “Ik zat gisteren in een inspiratiesessie waar ik een bangelijke kerel ontmoet heb, je moet hem echt eens bellen.” Op deze manier krijgt iedereen de kans om te leren, te groeien en zichzelf te verbeteren. En iedereen wint hierdoor: wij, onze partners en natuurlijk onze klanten.

Daarnaast vinden we het ook zalig om creatieve en innovatieve ideeën te horen. Dat kan onze dag echt maken. Wanneer we de mensen achter een start-up hun droom horen pitchen en we voelen de Amotek-vibe, dan kan niemand ons tegenhouden. Samenwerken met start-ups is niet alleen fun (zie 1.) maar co-working zorgt er ook voor dat we weer slimmer worden. Win-win!

Omdat het kan

Ja ja, de titel spreekt over drie eigenschappen, maar bij Amotek kijken we altijd of het niet een beetje meer mag zijn. Wij leveren gewoonweg de beste services. Wanneer we plezier maken in onze speeltuin, zie je blije Amotekkies. Als we impact kunnen maken, zien onze klanten het verschil in hun digitale projecten. En wanneer we weer iets bijgeleerd hebben, merken onze partners dat ze een groep IT-specialisten onder de arm hebben die enkel het beste van het beste willen. Zo combineren onze drie eigenschappen tot een weergaloze vierde: als we de eerste drie volgen, volgt de vierde vanzelf: een top-notch service, gewoon omdat het kan.